Η διγλωσσία και τα οφέλη της

Wann:
12. Oktober 2019 um 09:30 Europe/Berlin Zeitzone
2019-10-12T09:30:00+02:00
2019-10-12T09:45:00+02:00
Wo:
Σχολείο "Αριστοτέλης"
Edmund-Rumpler-Str. 9
Rückgebäude
80939 München
Preis:
Kostenlos
Η διγλωσσία και τα οφέλη της @ Σχολείο "Αριστοτέλης"

Τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου (ΤΕΓ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο σάς προσκαλούν σε διάλεξη με θέμα „Η διγλωσσία και τα οφέλη της“, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12.10.2019 και ώρα 09:30 το πρωί στους χώρους του Δημοτικού σχολείου Αριστοτέλης (Edmund-Rumpler-Str 9, Rückgebäude, 80939 München).

 Λίγα λόγια για τον κύριο Klein:

 O κύριος Giacomo Klein, Γερμανός μεγαλωμένος στην Ιταλία, διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης της Ιταλίας και σχεδιάζει για το διδακτορικό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρευνα για τον Ελληνισμό της Βαυαρίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διδακτορικού του εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, πρόκειται για έρευνα για τη γλωσσική φθορά (μετά από μερικά χρόνια διαμονής στο εξωτερικό η μητρική μας γλώσσα κατά κανόνα αλλάζει).

 Η έρευνά του θα λάβει υπόψη διάφορα συντακτικά και μορφoλογικά φαινόμενα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι χρήσιμα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία.

 Από το φθινόπωρο 2019 ο Giacomo Klein έχει σχεδιάσει διαλέξεις στο Μόναχο, Augsburg και Νυρεμβέργη πάνω στο θέμα της γλωσσικής φθοράς και διγλωσσίας γενικότερα.

 

 Μερικά λόγια από τον κύριο Klein:

 „Η διγλωσσία και τα οφέλη της

 Η διγλωσσία αποτελεί ταυτόχρονα ένα όλο και πιο σημαντικό αντικείμενο γλωσσολογικών ερευνών αλλά και ένα μέρος της καθημερινότητας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Σε αυτή τη διάλεξη θα εξετάσουμε τα πιο πρόσφατα και σημαντικά θεωρητικά ευρήματα για τη διγλωσσία, θα συζητήσουμε κάποιες σχετικές καταστάσεις και πρακτικές και θα διαψεύσουμε κάποιους μύθους για τη διγλωσσία. Μετά τη διάλεξη έρχεται αυτό που για μένα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι: οι ερωτήσεις.

 Συνειδητοποιώ ότι το θέμα της διγλωσσίας σας αφορά άμεσα και θα χαρώ πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας και να συζητήσουμε μαζί.

 Τέλος, θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες σχετικά με την διδακτορική μου έρευνα, η οποία αφορά άμεσα τον ελληνισμό της

Γερμανίας και στην οποία μπορείτε να λάβετε μέρος κι εσείς! Ανυπομονώ να σας γνωρίσω από κοντά!

 

Vorteile der Zweisprachigkeit

 Die Zweisprachigkeit ist sowohl eines der wichtigsten Forschungsfelder der Sprachwissenschaft als auch Teil des Alltags für hunderttausende Personen auf der ganzen Welt. In diesem Vortrag werden wir die neuesten und bedeutendsten Ergebnisse bezüglich der Zweisprachigkeit aber auch entsprechende Situationen des Alltags und falsche Mythen unter die Lupe nehmen. Am Ende des Vortrags werden wir zu dem Punkt kommen, der mir am wichtigsten ist: Ihre Fragen. Natürlich ist die Zweisprachigkeit ein Thema, das Ihnen am Herzen liegt, und ich freue mich auf Ihre Fragen und darauf, mich mit Ihnen unterhalten zu können.

Außerdem werde ich Ihnen meine Doktorarbeit, die im direkten Zusammenhang mit den Griechen in Deutschland steht und an der Sie

gerne teilnehmen können, vorstellen. Ich freue mich, Sie bald kennenzulernen!“

locandina_monaco
Please follow and like us:

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.