Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων σε συνεργασία με τον κύριο Ορέστη Μπάλλα σας προσκαλεί σε:

Διαδικτυακή ενημέρωση – συζήτηση μέσω zoom με μαθητές και γονείς επί της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας το Σάββατο 14.11.2020 από τις 11:00 – 13:00.

Η σύνδεση των ενδιαφερομένων θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom στο παρακάτω λινκ:

https://us02web.zoom.us/j/87455562335

Μeeting ID: 874 5556 2335

 

Λίγα λόγια για τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας :

 

Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας ενός ατόμου, είτε το γνωρίζετε είτε όχι, ξεκίνησε από τη χρονική στιγμή της γέννησής μας! Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξή μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Επιγραμματικά, τα ενδιαφέροντα και οι ικανότητες, οι αξίες μας, η προσωπικότητά μας και το υπόβαθρό μας, οικονομικό και οικογενειακό.

Τι είναι όμως η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας;

Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας είναι μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να καταλάβετε τον εαυτό σας και τον κόσμο της εργασίας, ώστε να πάρετε αποφάσεις σταδιοδρομίας, εκπαίδευσης και ζωής.

Είναι κάτι περισσότερο από το να αποφασίζει κάποιος/α ποια Ομάδα Προσανατολισμού του/της ταιριάζει και ποια δουλειά θέλει να κάνει όταν αποφοιτήσει. Είναι μια δια βίου και δυναμική διαδικασία.

Σχηματικά, θα την χαρακτήριζα ως ένα ταξίδι ζωής, ξεχωριστής διάρκειας, απόστασης και διαδρομής για τον κάθε άνθρωπο, αποτελούμενο από διαρκείς αλλαγές και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Και καθώς η ζωή μας αποτελείται από μεταβάσεις, επαγγελματικές και προσωπικές, κατά συνέπεια και μεις οι ίδιοι αλλάζουμε μαζί με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

 

Ποιος είναι ο στόχος της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας επομένως;

 

Ο στόχος της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας είναι όχι μόνο να σας βοηθήσει να πάρετε τις αποφάσεις που πρέπει την παρούσα χρονική στιγμή, αλλά να σας δώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να λαμβάνετε συνειδητές αποφάσεις σταδιοδρομίας και ζωής.

 

Ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού αρκεί;

 

Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, ως κλάδος της ψυχολογίας, είναι μια δυναμική, συνεχιζόμενη και ευπροσάρμοστη διαδικασία ανάλογα με τη φάση ζωής και τις ανάγκες του συμβουλευόμενου. Μια διαδικασία κινούμενη σε επίπεδο προσωπικότητας, πεποιθήσεων και βιωμάτων.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να βοηθήσουν κατά περίπτωση κάποια ερωτηματολόγια και τεστ. Παρόλα αυτά, τα τεστ-ερωτηματολόγια αποτελούν το 15-20% της διαδικασίας. Όσο αξιόπιστο και να είναι ένα τεστ – ερωτηματολόγιο, δεν παύει να είναι ένα εργαλείο, η αυτούσια χορήγηση του οποίου ΔΕΝ μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι πολύ απλά δεν μπορεί να λάβει υπόψη του τον παράγοντα άνθρωπο με τις ανησυχίες, τους φόβους, τα θέλω και τις εσωτερικές του ανάγκες.

 

Συμπερασματικά, δεν αρκεί μόνο η αναγνώριση των ενδιαφερόντων και των κλίσεων του ατόμου και η παροχή «συμβουλών» για το επόμενο βήμα (επιλογή κατεύθυνσης, σχολής, μεταπτυχιακού κ.ο.κ.)

 

Χρειάζεται μια ουσιαστική δουλειά με συνεδρίες ψυχολογικής βάσης, ώστε να εντοπιστούν και να αναδειχθούν τα λειτουργικά και λιγότερο λειτουργικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός, προκειμένου σύμβουλος και συμβουλευόμενος από κοινού να θέτουν τον κάθε στόχο ξεχωριστά.

 

Η ιστοσελίδα του κύριου Μπάλλα :

 

http://www.orestisballascounselor.gr

 

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!
Don`t copy text!